Ikano kort

Ikano kort
Sammanfattning
Ett kreditkort med Visa-funktion utan årsavgift med 0% ränta i 6 eller 12 månader. Kortet ger väldigt generösa rabatter och dessutom en kostnadsfri reseförsäkring. Möjlighet att betala räkningar med Ikano Banks samarbetspartner Betalo utan avgift (normalt 2,5%).
Avgifter & kostnader
Bonus & förmåner
Bonus & förmåner
Läsarbetyg1 Rösta
Plus
Minus
Aviavgift om 25 kr/mån utgår även om man väljer att betala hela krediten på en gång
4.2
Samlat betyg

Om Ikano kort

Kreditkortet från Ikano Bank är ett kreditkort med speciella förmåner. Istället för att erbjuda bonus baserat på hur mycket man köper likt många andra kreditkort, erbjuder Ikano Bank istället de kunder som betalar med kortet väldigt generösa rabatter. Varje månad erbjuds en rabatt på 5-30% inom en viss utvald butiksbransch, en rabatt som ges automatiskt efter ett köp med kortet. Som exempel så ges 10% rabatt hos sportbutiker då ett köp genomförs hos denna typ av butiker under januari månad 2019. Rabatten gäller för köp upp till 10 000 kr och max rabatt som ges totalt för ett år är 5 000 kr. Utöver de specifika månadsrabatterna så ges även en fast rabatt under hela året med 1% på alla bensinstationer!

Kortet har koppling till Visa och erbjuds utan årsavgift. Kreditbelopp ligger från 1000 kr upp till 60 000 kr. Ikano Bank erbjuder 0% i ränta vid återbetalning inom 6 eller 12 månader (dock tillkommer en uppläggningsavgift om 295 kr), dock tillkommer aviavgift om 25 kr/mån om man utnyttjar krediten, även om du väljer att betala hela din faktura samtidigt, den räntefria perioden kan uppgå till 55 dagar. Vill man helt och hållet slippa alla former av avgifter kan man komma runt det genom att på förhand sätta in pengar på sitt konto och använda dessa istället för att nyttja krediten, man tappar såklart kreditfunktionen på kortet men får i gengäld alla generösa rabatter och inga kostnader eller andra avgifter.

Ytterligare en fördel med kortet från Ikano är möjligheten att använda kortet för att betala räkningar, detta utan att betala någon extra avgift. Ikano Bank samarbetar med Betalo som är en tjänst som erbjuder möjlighet att betala räkningar via kort. Normalt tar Betalo ut en avgift på sin tjänst med 2,5% av det belopp som betalas men genom samarbetet med Ikano Bank så slipper kunder med detta kort denna avgift helt.

Kortet från Ikano Bank får anses som ett riktigt bra kort. Kortet är kostnadsfritt och erbjuder riktigt bra rabatter istället för bonus på gjorda köp. Kortet kompletterar därför ett annat kort som istället erbjuder bonus i form av bonuspoäng och liknande.

Den effektiva räntan vid uppskjuten betalning (dvs. löpande kredit) är 17,98% vid en kredit om 10 000 kr över 12 månader. Man kan också välja att delbetala sin faktura på 6 eller 12 månader med 0% ränta men betalar då istället en uppläggningsavgift om 295 kr och en aviavgift om 25 kr/mån. Den effektiva räntan blir då 11,36% på 10 000 kr som betalas tillbaka på 12 månader.

Lämna en kommentar

Avgifter & kostnader
Bonus & förmåner
Bonus & förmåner
Slutbetyg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.