Bästa kreditkortet – Bäst i test 2021

Vilket är då egentligen det bästa kreditkortet 2021? Som du säkert förstår är det inte helt enkelt att avgöra vilket som är det allra bästa kreditkortet för just dig. Vilket kreditkort som är bäst beror till stor del på hur du tänker använda det och vad du värderar högst.

Vi på loanly.se har dock försökt att samla några av de kreditkort vi tycker är allra bäst baserat på hur enkla de är att använda, om de har stöd för Apple Pay eller Google Pay, om de har bra ränta om man väljer att nyttja krediten och såklart om de har bra bonusar och extra försäkringar.

De 5 bästa kreditkorten 2021

Under flera år så har vi på loanly testat och utvärderat mängder med olika kreditkort baserat på just hur enkla de är att använda, vilka avgifter och räntor de har och vilka bonusar och försäkringar de erbjuder.

Konkurrensen mellan olika kreditkort på marknaden är benhård och det främjar dig som konsument och leder till bättre villkor och smidigare sätt att använda kreditkort när du handlar.


1. Kreditkortet från Komplett bank

Komplett Bank Mastercard

Kreditkortet från Komplett bank är ett kreditkort utan årsavgift och med generösa bonusar och flera inkluderade försäkringar. Du får upp till 4% i bonus på det du handlar hos Komplett, 1% på alla köp över 20 000 kr och och 0,5% på allt övrigt som du handlar.

Kortet funkar bra med digitala plånböcker i form av Apple Pay och Google Pay.

Ansök hos Komplett bank


2. Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian erbjuder ett kreditkort utan årsavgift och med ett generöst bonussystem för dig som älskar att resa (vilket vi hoppas att vi åter igen får göra under 2021).

För dig som reser mycket så är kreditkortet från Bank Norwegian extra bra då du får reseförsäkring med avbeställningsskydd och dessutom slipper avgift vid kontantuttag i hela världen.

Ansök hos Bank Norwegian


3. Ikano banks kreditkort

Kreditkortet från Ikano Bank har ingen årsavgift och erbjuder upp till 6 000 kr i rabatter varje år!

Förutom att du får 1% rabatt på bensin året runt så kryddar Ikanos kort bonusar med utvalda rabatter hos olika butiksbranscher varje månad – vad sägs om 10% i alla sportbutiker eller varför inte 5% rabatt hos bygghandlare? Rabatterna som du får av Ikano går dessutom att kombinera med ev. rabatter som erbjuds i resp. butik och den totala rabatten kan således bli riktigt bra!

Ansök hos Ikano bank


4. Preem kreditkort

Preem ger dig förutom upp till 25 öre/l i rabatt på deras bemannade bensinstationer 0,5% på allt du handlar utanför Preems stationer, även utomlands! Dessutom får du en tanka-fel-försäkring som räddar dig om du råkar tanka diesel i din bensinbil eller tvärtom!

Årsavgiften är 0 kr och du får också 1,6% sparränta på insatta medel upp till 15 000 kr.

Ansök hos Preem


5. Kreditkortet Re:member Flex

Re:member Flex är kreditkortet för dig som vill ha stöd för Apple Pay och Google Pay samt ha möjlighet till bra rabatter och försäkringar.

Givetvis har kortet ingen årsavgift och t.ex. upp till 15% rabatt när du handlar på Cervera, 8% rabatt hos Åhlens och 10% hos Apoteket.

Ansök hos Re:member


Vad är viktigt att tänk på när du ska skaffa dig ett kreditkort?

Tänk på att det är dyrt att ha kreditkort om du väljer att inte betala tillbaka hela det utnyttjade kreditutrymmet på en gång. Räntor för utnyttjade krediter ligger ofta mellan 10-20% i effektiv ränta vilket är väldigt mycket, särskilt om du har större belopp lånade.

Om du istället alltid betalar tillbaka det utnyttjade kreditutrymmet varje månad så har du möjlighet att spara mycket pengar på de gratis försäkringar, bonusar och annat som kreditkortsföretagen erbjuder – det ska du utnyttja.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.