Kreditkort från Bank Norwegian

Omdöme för Bank Norwegian
Sammanfattning
Ett bra kort för dig som gärna flyger med Norwegian då du snabbt tjänar in bonus. Låga avgifter men hög ränta om du utnyttjar krediten.
Avgifter & kostnader
Bonus & förmåner
Användning & funktioner
Läsarbetyg2 Betygsätt
Plus
Ingen årsavgift
Inga avgifter vid kontantuttag
Bra bonusvillkor
Möjlighet att betala räkningar med kortet utan extra avgifter
Minus
Hög ränta vid utnyttjande av kredit
Intjänad bonus går endast att använda hos flygbolaget Norwegian
4.3
Totalbetyg

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian är en ny uppstickare på den svenska marknaden för kredit- och betalkort. Med deras nya kreditkort som erbjuds utan årsavgift och med ett generöst bonussystem får detta nya kreditkort anses som ett av de bästa just nu. Om du tillhör den skara av människor som flyger ofta och ibland med Norwegian så finns det mycket bonuspoäng (vilket innebär sparade pengar) att hämta. Bonussystemet fungerar på så sätt att man får upp till 20% i bonus då man köper en flygresa (av biljetttypen fullflex) hos Norwegian och betalar resan med kortet, köper man en resa i ekonomiklass får man motsvarande 5% i bonus. För alla andra varuköp (t.ex. kläder, möbler elektronik etc.) får man 1% i bonus. Denna bonus generar så kallade cashpoints och kan sedan användas som betalning då man köper flygresor hos Norwegian. 1 insamlad cashpoint är värd 1 norsk krona (NOK).

En nackdel med kortet är att den insamlad bonusen endast kan användas för att betala flygbiljetter som köps av Norwegian (likt hur SAS Eurobonus-system fungerar). Dvs. om du inte flyger särskilt ofta och sällan med Norwegian så har du ingen större nytta av den generösa bonus som detta kreditkort erbjuder.

Den effektiva räntan vid uppskjuten betalning är 18,37% vid en kredit om 15 000 kr över 12 månader (totalt: 16 400 kr).

Lämna en kommentar

Avgifter & kostnader
Bonus & förmåner
Användning & funktioner
Slutbetyg

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.